Wonen in Park Zuidbroek, een verslag van de informatiebijeenkomst

Op woensdag 30 mei jl. vond een informatiebijeenkomst plaats over het project Wonen in Park Zuidbroek. Tijdens deze bijeenkomst hebben wij het ontwerp van de woningen gepresenteerd en de verkoopprocedure toegelicht. Wij informeren u middels deze nieuwsbrief graag over de belangrijkste onderwerpen van de avond.

59 woningen Park Zuidbroek, het project
Naar aanleiding van het woonwensen vragenformulier op de website heeft VanWonen een start gemaakt met de ontwikkeling van het project Wonen in Park Zuidbroek. Aan de Musicalstraat en de Laan van de Charleston, in de wijk Zuidbroek, Apeldoorn zullen 26 vrije sector huurwoningen en 33 koopwoningen worden gerealiseerd. Architect 19 Het Atelier uit Zwolle is geselecteerd om zorg te dragen voor het ontwerp van de woningen. Aannemer PHB Deventer zal het project realiseren.

Toelichting planopzet en architectuur
De 26 vrije sector huurwoningen zijn gelegen in een lint aan de Musicalstraat. Projectontwikkelaar VanWonen blijft eigenaar van de woningen en zal deze woningen zelf gaan verhuren. De huurprijzen zullen variëren van € 830,- tot € 950,-. Deze woningen zijn allen voorzien van een woonkamer met keuken aan de straatzijde of middenkeuken, een goede basisplattegrond met 3 slaapkamers en een royale zolder. De verhuurprocedure start na de zomervakantie. Informatie hierover volgt te zijner tijd via deze nieuwsbrief.

De 33 koopwoningen liggen in twee woonscherven in het park. Variatie voert de boventoon in het ontwerp. Voor ieder wat wils.
– 5 woningen met twee lagen en plat dak met een v.o.n. prijs van € 170.000,-
– 12 woningen van twee lagen met scharnierkap met een prijs tussen € 200.000,- en € 250.000,- v.o.n., deze woningen worden gerealiseerd in twee uitvoeringen.
– 8 woningen van drie lagen met plat dak in verschillende uitvoeringen met een prijs tussen € 240.000,- en € 260.000,- v.o.n.
– 8 woningen van drie lagen met plat dak in XL-uitvoering met een prijs tussen € 280.000,- en € 380.000,- v.o.n.

De basisuitgangspunten voor het gehele plan zijn:
– Duurzaam gebouwd, gasloos, verwarmd door stadsverwarming
– Toepassing van onderhoudsvrije materialen
– Inclusief badkamer
– Veel variatiemogelijkheden in plattegronden
– Besloten en uit het zicht parkeren

Verkoopprocedure
Eind juni/begin juli start de online inschrijving. Over de exacte data wordt u medio juni middels de nieuwsbrief, de website en de Facebook-pagina geïnformeerd. Alle informatie over de woningen vindt u op de website via de interactieve kavelkaart. U kunt inschrijven op de woning van uw voorkeur. Heeft u meerdere woningen die uw voorkeur hebben, dan kunt u deze op volgorde van voorkeur aangeven, de procedure wijst zichzelf. Na de sluitingsdatum van de inschrijving worden de woningen toegewezen. Bij meer gegadigden voor hetzelfde bouwnummer zal er worden geloot tussen de gegadigden.

Als aan u een woning is toegewezen, wordt u hiervan persoonlijk door ons op de hoogte gebracht. Uiteraard brengen wij u ook op de hoogte wanneer u onverhoopt niet ingeloot bent. Wij zullen u dan automatisch plaatsen op een reservelijst.

Na toewijzing wordt er een verkoopgesprek ingepland. Tijdens dit verkoopgesprek ontvangt u de verkoopbrochure en alle contractuele documenten die behoren bij de aanschaf van een nieuwbouwwoning. De makelaar neemt deze documenten uitgebreid met u door.

Na het ondertekenen van de Koop- en aannemingsovereenkomst ontvangt u een uitnodiging van de aannemer voor het meer- en minderwerkgesprek. Samen met de woonadviseur maakt u van uw woning uw thuis. Hij neemt uw individuele wensen met u door, bewaakt met u de deadlines en adviseert u over de showroomprocedure.

Planning
De start van de bouw staat vooralsnog geprognosticeerd op december dit jaar. Het ligt in de lijn der verwachting dat het project dan één jaar later, eind 2019 volledig opgeleverd zal zijn.

Tot slot
De panelen en de Artist Impressies die afgelopen woensdag in de tent hingen kunt u nog eens rustig nazien. Wij hebben deze hieronder als hyperlink toegevoegd. De website zal binnenkort aangepast worden, houdt u deze in de gaten?

Kijk hier voor de panelen

Kijk hier voor de impressies

Delen: Ik heb belangstelling

Het laatste nieuws van Park Zuidbroek

Swipe voor meer artikelen